wtorek, 17 stycznia 2012

Placuszki z tuńczyka i kukurydzy





Podobne placuszki często jadłam kiedy byłam na słynnej diecie białkowej. Dzięki nim nikt bardzo nie cierpiał na mojej diecie ;) Postanowiłam je trochę zmodyfikować, aby były ciekawsze.

Są zdrowe i pożywne, w sam raz na pierwsze lub drugie śniadanie. Dobrze smakują zarówno na ciepło jak i na zimno, więc spokojnie można zabrać do pracy na przekąskę koło południa.


Składniki:


  • 1 puszka tuńczyka sałatkowego w sosie własnym
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 jogurtu naturalnego
  • 10-12 łyżek otrębów
  • 1 jajko
  • sól, suszone warzywka



Wszystkie składniki mieszamy razem, odstawiamy na jakieś 10 min. Smażymy po kilka minut na każdej stronie aż placuszki zrobią się rumiane.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz