czwartek, 23 lutego 2012

Pasta do chleba z wołowiny


Miałam trochę gotowanej wołowiny z rosołu. A taką bardzo, bardzo lubię na kanapkach :)
Mama poradziła mi zrobienie pasty.

Składniki:

  • Kawałek gotowanej wołowiny z rosołu
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • Odrobina wody

Zaczęłam od podzielenia mięsa na mniejsze kawałki. Dodałam do niego majonez i musztardę i próbowałam zmielić blenderem na gładką masę. Wołowina jest dość twarda, więc miałam z tym niemały problem. Dolałam więc trochę wody, co zmniejszyło opór mięsa, ale nie do końca. Trzeba było jednak posłuchać Mamy i przepuścić mięso przez maszynkę do mielenia!



 Po dłuższej chwili mielenia pasta była gotowa. Smak dokładnie taki jaki lubię, potrzeba mi było jeszcze tylko bułeczki z masełkiem, na którą mogłabym położyć pastę :)

5 komentarzy:

  1. To czasem warto posłuchać mamy?

    OdpowiedzUsuń
  2. fajny pomysł :)dobrze wykorzystane mięso, w dodatku w bardzo zdrowy sposób:)


    kulinarnyoliwek.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. Jadłem - pożywna i smaczna. Pozdrawiam Filip

    OdpowiedzUsuń