środa, 22 lutego 2012

Kolorowe "kaszotto"


Niby nic odkrywczego, ale uważam, że warto ukazać coś tak prostego, że aż czasem nie przychodzi do głowy :)

Dla mnie jest to danie idealne na zimę. Nie wiem czy chodzi tu o kaszę, która ma dużo, dużo witamin...po prostu tak mi się kojarzy. Przyznam szczerze, że jest to danie także ratunkowe, bo nie wymaga prawie że żadnego wysiłku. A że ostatnio nie dosypiam i ogólnie dość intensywne życie prowadzę to postanowiłam przygotować coś szybkiego do pracy.



Składniki:

  • 100 g kaszy jęczmiennej
  • Ulubiona mieszanka warzywna
  • 1 łyżka masła
  • Sól, suszone warzywka, pieprz



Kaszę gotuję w osolonej wodzie z dodatkiem suszonych warzywek niecałe 20 min, a mieszankę warzywną na parze - 15. Po ugotowaniu kaszy dodaję do niej (koniecznie!) łyżkę masła, mieszam z warzywami i ew. dodaję soli i pieprzu do smaku.

Polecam również z drobno pokrojoną piersią z kurczaka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz