Niby nic odkrywczego, ale uważam, że warto ukazać coś tak prostego, że aż czasem nie przychodzi do głowy :)
Dla mnie jest to danie idealne na zimę. Nie wiem czy chodzi tu o kaszę, która ma dużo, dużo witamin...po prostu tak mi się kojarzy. Przyznam szczerze, że jest to danie także ratunkowe, bo nie wymaga prawie że żadnego wysiłku. A że ostatnio nie dosypiam i ogólnie dość intensywne życie prowadzę to postanowiłam przygotować coś szybkiego do pracy.
Składniki:
- 100 g kaszy jęczmiennej
- Ulubiona mieszanka warzywna
- 1 łyżka masła
- Sól, suszone warzywka, pieprz
Kaszę gotuję w osolonej wodzie z dodatkiem suszonych warzywek niecałe 20 min, a mieszankę warzywną na parze - 15. Po ugotowaniu kaszy dodaję do niej (koniecznie!) łyżkę masła, mieszam z warzywami i ew. dodaję soli i pieprzu do smaku.
Polecam również z drobno pokrojoną piersią z kurczaka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz