sobota, 23 lutego 2013

Hiszpańskie papryczki Moniczki



Pierwszy raz jadłam te papryczki u Rodzinki w Hiszpanii. Byłam niesamowicie zaskoczona, że coś tak prostego może być aż tak dobre!

Nie wiem czy można kupić takie papryczki w Polsce, ale jak mi się skończy hiszpański zapas to na pewno rozejrzę się w jakiś delikatesach. Są to po prostu niewielkie, pieczone czerwone papryki w puszce. Oczywiście, można samemu upiec papryki i myślę, że też będzie cudownie :)







Składniki:


  • 1 puszka papryczek (9 papryczek o długości 10-15 cm)
  • 1 puszka tuńczyka
  • 1 mała cebula
  • 2-3 łyżeczki majonezu
  • Sól, pieprz

Cebulę pokroiłam w bardzo drobną kosteczkę. Tuńczyka rozdrobniłam, dodałam cebulę, majonez, świeżo zmielony pieprz i sól. Dokładnie wymieszałam i tak powstałym farszem nadziałam papryczki.

Gotowe! :)




1 komentarz:

  1. Ja też miałam w lodówce te hiszpańskie papryczki, ale nie chciało mi się ich faszerować. Pokroiłam w cienkie paski i dodałam do sałaty lodowej z pomidorami. Polałam hiszpańską oliwą. I też było dobre.

    OdpowiedzUsuń