Niby banał, ale jakże smaczny!
Robię ją podobnie do surówki z "normalnej" kapusty, z tym że młodej wcześniej nie solę i nie odciskam - lubię, kiedy delikatnie chrupie!
Składniki:
- 1/2 główki młodej kapusty
- 1/2 marchewki
- 1 pęczek koperku
- 2 łyżki jogurtu
- 1,5 łyżki majonezu
- Sól, pieprz
Kapustę obieram z wierzchnich liści, kroję w większą kostkę i płuczę na durszlaku - odstawiam aż nieco przeschnie. W międzyczasie ścieram na grubych oczkach tarki marchewkę, a koperek drobno siekam. Mieszam kapustę, marchewkę i koperek, dodaję do nich majonez i jogurt naturalny. Można ewentualnie dosolić, ale na pewno trzeba posypać dużą ilością świeżego pieprzu!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz