Niby nic odkrywczego, ale uważam, że warto ukazać coś tak prostego, że aż czasem nie przychodzi do głowy :)
Dla mnie jest to danie idealne na zimę. Nie wiem czy chodzi tu o kaszę, która ma dużo, dużo witamin...po prostu tak mi się kojarzy. Przyznam szczerze, że jest to danie także ratunkowe, bo nie wymaga prawie że żadnego wysiłku. A że ostatnio nie dosypiam i ogólnie dość intensywne życie prowadzę to postanowiłam przygotować coś szybkiego do pracy.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQLKowAQxgbk8Xs5bvvG10x159exOqu9-QQn58BKQa0H4rz6o_upiFy57OkzyApeG4ReVHcL0cR78FeYV2CFZO_QMKgSXc5SYp5QZDx5mZruU-rsSB5povY-82s5Fq1bTm-LZv_XTVAXQU/s640/Kaszotto+01.jpg)
Składniki:
- 100 g kaszy jęczmiennej
- Ulubiona mieszanka warzywna
- 1 łyżka masła
- Sól, suszone warzywka, pieprz
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2FEA5OQJrzVr7JUdk1W2-gV6ZkCSdUexY8zZJVPHwbCD5Gu2Qs2XMp8yKUQSY6dfbKqlyHLqNQJa33lmhcwhBZyUdwOsVZVWRuv56uqKmDjd_oj4_rW1XvaUyHe5Ta7INMwrdDsJQ8XDq/s640/Kaszotto+02.jpg)
Kaszę gotuję w osolonej wodzie z dodatkiem suszonych warzywek niecałe 20 min, a mieszankę warzywną na parze - 15. Po ugotowaniu kaszy dodaję do niej (koniecznie!) łyżkę masła, mieszam z warzywami i ew. dodaję soli i pieprzu do smaku.
Polecam również z drobno pokrojoną piersią z kurczaka.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUsqfG0_uOIelmLcK_svZt6XEhEI4MuG1vK6vPX8Z_eVtY654OnRppr4lrKEw-E6vreN7C5B-7YPPz7NUDn0UOVj28BMc-94N_7k3uSaDyNG1O2h6Kbm6Hx-jKllcji1qBR_5exzU0dUu2/s640/Kaszotto+05.jpg)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz