![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKaBQKNQGUjFoEodNS961pTFGzMID2mqy9NkDYfPW4GQhFr2943qzTP4rPv5-57tNgg-x096P8I0c9lcrngTfqpsrrU1od9jzyzdZmANpraoJQMwSOQO5JFMOdyE2kF3DtY4DEDvJHXcM/s640/Zupa+broku%25C5%2582owa+02.jpg)
Szybka i zdrowa :)
Choć zazwyczaj robię z brokułów krem, tym razem wersja z widocznymi warzywami. Równie dobra :)
Składniki:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivf5xGb0Ew_cmB-jE7PHSspK5TMc3EUTjD0h039o5JH-nqE7zVciXJQprL9ygURsNkX2BcpyFihss6KxRAQ19rhTrAWfvefTPjlUejDClpsV0ZdQqAp_5Z9zqB4sXgevkLZmZ5BJZwWN0/s320/Zupa+broku%25C5%2582owa+03.jpg)
Ziemniaki i marchewkę kroję w drobną kostkę, zalewam bulionem, dodaję liść laurowy i gotuję 10 min. W międzyczasie brokuła dzielę na drobne różyczki, a jego łodygi kroję na mniejsze kawałki. Dodaję go do gotującej się zupy i zostawiam jeszcze na niewielkim ogniu na kolejne 7 min. Na koniec sprawdzam czy nie trzeba dosolić, dodaję łyżkę śmietany (12-18%) i pieprz.
Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz