![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_l5Zokq7M5twVy4phfxX7_mJ9jFLkeYynn0Sud7ZINzN8q4ZP8WdtXeOV-hUgq41J51s_rHlO3yImVH8mvvO8OOzLrM4JbiWHTPnfiLA5VUNxBl8vIui5-HRNPeLTwrVhK805nY3CQ8P7/s280/Papryczki+Moniczki+03.jpg)
Pierwszy raz jadłam te papryczki u Rodzinki w Hiszpanii. Byłam niesamowicie zaskoczona, że coś tak prostego może być aż tak dobre!
Nie wiem czy można kupić takie papryczki w Polsce, ale jak mi się skończy hiszpański zapas to na pewno rozejrzę się w jakiś delikatesach. Są to po prostu niewielkie, pieczone czerwone papryki w puszce. Oczywiście, można samemu upiec papryki i myślę, że też będzie cudownie :)
Składniki:
- 1 puszka papryczek (9 papryczek o długości 10-15 cm)
- 1 puszka tuńczyka
- 1 mała cebula
- 2-3 łyżeczki majonezu
- Sól, pieprz
Cebulę pokroiłam w bardzo drobną kosteczkę. Tuńczyka rozdrobniłam, dodałam cebulę, majonez, świeżo zmielony pieprz i sól. Dokładnie wymieszałam i tak powstałym farszem nadziałam papryczki.
Gotowe! :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgiTeHXPXAErMVb9Xeq5QG6V6g976slOUHF_HL_P7yxOgTiyGWSxcxVPoxS9xhY2676PH_yzowDS2Eo8sAqAHjVXHGzhc9-JimJGni4Uw8nbAE7uUYKv65IRaoAHWlO1g28rGnZ6mwAI9zY/s280/Papryczki+Moniczki+04.jpg)