poniedziałek, 5 sierpnia 2013

Gnocchi z mięsem i pomidorami



Danie iście proste, ale bardzo smakowite. Tak smakowite, że cieszyłam się, że ugotowałam porcję gnocchi najpierw dla siebie i postanowiłam na świeżo ugotować Filipowi. Inaczej wyjadłabym mu wszystko. Serio. A toż to tylko kilka minut roboty!

Składniki:


  • 500g gnochhi
  • 200g mięsa mielonego z indyka
  • 1/2 cebuli
  • 2 pomidory
  • Garść bazylii
  • Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz

Cebulę kroję w krótsze piórka, podsmażam chwilę i dodaję mięso mielone. Solę, pieprzę i smażę kilka minut. Dodaję pomidory pokrojone w kostkę - całość duszę jakieś 3-4 min. Na koniec dodaję pokrojoną bazylię, mieszam i wyłączam kuchenkę.

W międzyczasie gotuję gnocchi wg przepisu na opakowaniu. Polewam je oliwą i dodaję sos. Dokładnie mieszam i gotowe!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz